Dakgoot Schoonmaak

Welke problemen kunnen ontstaan door een volle dakgoot?

Er kunnen op diverse plekken lekkages ontstaan. Zowel op het dak van de woning, als op de daken van garages, schuur of afdak. Daarnaast kan water dat langs de muur stroom  achter de buitenmuur komen. En hierdoor ontstaan er schimmels en andere ongewenste effecten die zeer moeilijk te bestrijden.

Wenst u deze te laten bestrijden dan kan dit behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Maar ook zorgt een slechte regenwaterafvoer ervoor dat houtrot op allerlei plekken kan gaan toeslaan. Denk hierbij  aan houten kozijnen, gevelbekleding en sierlijsten en de randen waarmee daken zijn afgewerkt. Uw dakgoot en regenpijp kunnen zelf begroeid gaan worden als er niet regelmatig gereinigd wordt. Dit zorgt voor extra schade. Daarnaast vinden muggen in stilstaand water een ideale plek om te te verblijven en zich te vermenigvuldigen.

Jaarlijkse reiniging

Deze problemen zijn te voorkomen door jaarlijks uw dakgoten en regenpijpen te laten controleren en schoon te laten maken . Vooral de herfst en winter zorgen voor veel bladafval en takken die de goede regenwaterafvoer blokkeren. Het jaarlijks laten controleren en reinigen door een vakkundig bedrijf voorkomt veel problemen. En u bespaart zich hiermee heel wat kosten doordat uw gevel minder snel gereinigd moet worden, maar ook het houtwerk zal veel langer meegaan.

 

Dakgoten reinigen en advies

Laat jaarlijks uw goten tijdig en professioneel reinigen. Laat tijdig de doorstroming van de regenpijpen controleren. Laat tijdig de bevestiging van de dakgoten en regenpijpen controleren.

Na een periode van slecht weer, is het niet onbelangrijk om de goten te laten controleren en eventuele blokkades te laten verwijderen.

Schoonmaakbedrijf SFDN, kan u hier in adviseren en de werkzaamheden professioneel uitvoeren.

 

Installeren bladvangers / dakgootbeschermers

Met onze Dakgootbeschermers, die speciaal hiervoor zijn gemaakt bespaart u een hoop problemen en geld. De blaadjes blijven op de dakgootbeschermer liggen en waaien / spoelen er of vanzelf af of je kunt ze er af en toe zelf vanaf vegen. Klein vuil gaat door de gaatjes de goot in en spoelt netjes via de afvoer weg. 1x per jaar laat u ons komen en wij zorgen dan dat uw goot gereinigd zal worden, zodat u weer een heel jaar verzekerd bent van een goed doorlopende dakgoot/afvoer. Met de combinatie van de dakgootbeschermer en het jaarlijks laten reinigen van uw dakgoot bent u verzekerd van jaarlijks lage kosten. Wenst u vrijblijvend een offerte te ontvangen, maak dan via ons offerteformulier een vrijblijvende afspraak.